Maglättnad och alkemister

Det är mycket som trängs där uppe i knoppen och som vill ut i text. Samtidigt är det så mycket att jag inte vet om något alls av det vettiga kommer att komma ut. Troligen får jag lämna det djupare till en annan dag.

Först och främst vill jag berätta att matsmältningsenzymer är en helt fantastisk uppfinning. Varför har jag inte köpt det tidigare?! För nog har jag spanat på nätet under flera års tid. Gissningsvis har det varit priset. De är dyra. Å andra sidan, hjälper kapslarna så är det väl investerade pengar.
Jag började först igår så egentligen är det väl för tidigt att yttra sig. Ändå kunde jag inte låta bli att glädjas i morse när jag såg att min mage var nästan platt för första gången på flera månader. Det gjorde inte ont i magen. Det gjorde inte ont i tarmarna. Magen var inte svullen. Inga gaser. Ingen tyngdkänsla. Halleluja!
Ni som varit med om det vet vilken underbar känsla det är när magen plötsligt känns ”lätt” efter en lång period av svullnad, tyngdkänsla och smärta.
Nu tror jag förstås inte att detta är universallösningen på mina magproblem, men fortsätter det så här så kommer enzymerna att bli mina bästa vänner framöver.
Kanske betyder det även att jag i framtiden kommer att kunna äta en del av det jag inte kan äta just nu. Kanske. Men först måste magen få vila från sådant som gör mer skada än nytta.
MSM-pulvret står i skåpet och får vänta på sin tur. Har bestämt mig för att ta första dosen på söndag. Småsmuttar på silvret så länge.

IMG_2703

Och ja, jag var tvungen att ta en fånig bild för nu börjar det nästan bli lite komiskt (det skrev jag nog sist med). Femte gången gillt – Alkemisten. Gud har en snillrik plan för mig. En plan som egentligen inte alls är speciellt snillrik. Den bara är… Så trots att jag blev full i skratt när det bekanta kortet låg där igen så känner jag mig mer bekväm med det för varje gång jag drar det.
Vad det vill säga, förutom all symbolik och betydelse bakom, är förstås att jag inte behöver korten längre. Innerst inne vet jag vet vad jag ska göra. Jag vet vart jag ska vända mig om jag söker svar. Det behövs inga kort. Inga böcker. Inga gurus. Svaren finns i mig. Precis som dina svar finns i dig. Halleluja för det med. Och tack!

Som jag misstänkte får de djupare tankarna klottras ned en annan dag.
Var sak har sin plats.

Annonser

4 reaktioner på ”Maglättnad och alkemister

 1. Ulrika skriver:

  Tack för tips! Är det något speciellt märke? Min mage krånglar också en del och jag köpte probiotika men det hjälper inte alls… Jag blir så glad över dina sista meningar den insikten har jag också fått till och från, vi vet själva! Kram

  Liked by 1 person

  • Stillhet NU skriver:

   Jag använder Holistic Cellenzym. Än så länge har jag bara bra att säga och ”hör” detsamma på nätet. 👍😀
   Jag använder probiotika (Probimage) också. Vet inte om det hjälper egentligen men jag har inte fått några negativa biverkningar i alla fall så jag fortsätter ett tag till.
   Ja visst är det fint, att vi har svaren inom oss. Inte så lätt att hitta dit alltid men när vi stillar oss så finns det där. ❤
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s