Relationer

Jag skrev något i kursens forum idag som jag känner att jag vill dela med mig av här också.
Temat idag är relationer (ego- eller kärleksrelationer). Här kommer texten:

Jag tror att i familjerelationen prövas man som mest. Åtminstone är det så för mig. Om egot syns någonstans så är det där. Det finns ingen som kan trigga igång mig som min man och vår son. De trampar på alla onda tår samtidigt. ;-)
Samtidigt är det också i vår relation som jag verkligen märker när jag nått framgång. Där jag ser om jag lever i en kärleksrelation, eller om jag är kvar i egorelationen.
Jag märker också att när jag börjar se mig själv som hel så ser jag också vår relation som hel, att vi alla är hela. Mitt inre lugn smittar av sig och konflikterna avtar. Det finns inget behov av drama längre.
Nu är det förvisso lång väg kvar att gå, men jag känner tillit till att det bara blir bättre och bättre med tiden. ❤

Hur är det för dig i dina relationer?

Annonser

7 reaktioner på ”Relationer

 1. Nina skriver:

  Åh gudars, familjen! Det är där jag går i bitar av frustration och stundom övertygas om att jag är på gränsen till galenskap, men också den plats där jag vilar allra, allra mest. Vi är ju tre hos oss, och tillsammans är vi sällan utan friktion, men när vi är två och två så är det sällan konflikter. Jag och dottern har vårt sätt att vara. Maken och hon har sitt. Maken och jag har vårt. När jag ser på det i perspektiv ser det helt löjligt ut, haha, men det är så det är. Därför är vi inte sådär jättehejsanhoppsan över att göra massor tillsammans som familj, ävenom det i slutändan nog oftast ändå blir bra, men tex. resor är otroligt jobbiga innan vi hittat en gemensam strategi både i planerings-, packnings- och reseskedet, usch! :D Vi är överlag tre otroligt ensamtörstande individer, som gärna häckar på varsitt håll för det mesta, för att sedan stråla samman i lämpliga mängder ♥

  Gillad av 1 person

  • Stillhet NU skriver:

   Tack till dig med att du vill dela med dig! ❤
   Skrattar igenkännande. Här är det förvisso lite på annat vis, men alla har ju olika viljor och det är på helgen när vi alla är lediga och ska göra saker tillsammans som konflikterna uppstår. Det blir säkert lättare när W blir äldre, fast då blir det väl bråk om annat istället. 😂
   Oavsett, man får lära sig mycket i en relation och speciellt med barn.
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Nina skriver:

    Tänker ibland att herregud, vår dotter kommer ha massor att älta i psykologsoffan…! ;) Ändå är jag nånstans säker på att så länge man är sig själv i familjen, verkligen sann på alla sätt, så blir det rätt till slut. Vi har tex. inte undanhållit dottern något, utan pratat om allt och invigt henne i allt – tom. våra större konflikter, just för att hon inte ska börja gå omkring och tro något är hennes fel. Jag tror inte på att ”beskydda från allt ont”, om du förstår hur jag menar, utan ha barnet med under armen från 0 år upp till 18 år :)
    ♥♥

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s